El Hispano | Belgrade Nightlife | Belgradelive: "'El Hispano' u prevodu sa spanskog oznacava coveka koji je nekada ziveo u Spaniji.
Sastoji se iz dva dela. Prvo nailazite na tapas bar modernih linija, gde mozete uzivati u spanskim zestinama, vinima i tapasima (tradicionalni hispano mezetluk velicine zalogaja). Drugu celinu cini elegantan restoran, sa visokim plafonima, stilskim lusterima i savremenim namestajem, u belim, braon i bez tonovima.
Na meniju su autenticna jela iz 19 regiona Spanije. Njihova autenticnost lezi u originalnim spanskim zacinima i sirovinama pomocu kojih se pripremaju: aromatizovana morska so (sa djumbirom, limunom), paprika njora, spansko maslinovo ulje...
Za hladno predjelo preporu?ujemo cuvenu Iberijsku pršutu 'hoselito'. Pravi se od svinjskog buta svinja koje su isklju?ivo hranjene zirom. Ova prsuta visokog kvaliteta predstavlja ekskluzivitet svakog restorana u cijoj se ponudi nalazi, jer se veoma tesko nabavlja. Susi se minimum 36 meseci! Sluzi se na sobnoj temperaturi, na toplom tanjiru kako bi oslobodila svoju neodoljivu aromu i vlaznost.
Ne smemo preskociti selekciju spanskih, ovcijih sireva i karakteristicne suhomesnate proizvode sa tih prostora.
Gambori na belom luku sa konjakom, posirana hobotnica na krompiru, kroketi sa gambori i prsutom... su nas izbor toplih predjela.
Ovde se pravi tipicna valensijanska Paelja za dve osobe (safran, paprika 'njora', morski plodovi, pirinac 'bomba', maslinovo ulje...), a njenu pripremu mozete posmatrati kroz velike staklene povrsine 'otvorene' kuhinje.
Specijalitet Kuce je 'Rabo de Toro' (Govedji rep u sosu od crnog vina). Veoma interesantna jela su: 'Govedji obrazi u sosu od povrca i belog vina', kao i 'Jagnjeci kotleti marinirani u medu'.
Sveza morska riba (orada, brancin, zubatac) se griluje na soli a ne na ulju. Sprema se takodje u rerni sa dosta povrca, sa mariniranim maslinama... Osim ribe, tu su: skampi, vongole i dagnje na razne nacine.
Sorbet od limuna i penusavog vina, Sorbet od dinje i penusavog vina, Crema Catalana, Flam caramel, Flam turon i Parfe turon su tradiocionalni spanski desereti koje ovde pripremaju.
Vinska karta broji oko 30 odabranih etiketa, najpoznatijih vinskih kuca Spanije: 'Rioja', 'Ribera del Duero' (crvena vina) i'Rueda' (bela vina). Odredjena vina sluze i na casu. Vino Kuce je belo, lagano, pitko, mirisno vino 'Altea blanco'.
Od zestokih pica izdvajamo cuvene spanske brendove: 'Carlos I' i 'Tores' (poput konjaka).
Pusta se spanska muzika, a u planu su tematske veceri.
Cene su srednje - vise (shodno ekskluzivitetu i kvalitetu).
- Sent using Google Toolbar"
Нема коментара:
Постави коментар